Ukoliko se pripremate za svoje venčanje, izbor frizure je sigurno jedan od značajnijih izbora koje ćete napraviti. Frizura za venčanje treba da bude posebna, elegantna i da savršeno pristaje mladinom licu. Pre konačnog izbora frizure treba odabrati venčanicu jer frizura treba da isprati njen stil i da ga nadogradi kroz detalje u vidu šnalica i drugih ukrasa.

Priprema frizure za svadbu

Da biste napravili najbolji izbor frizure za vaš najlepši dan, pretražite internet, naročito društvenu mrežu Pinterest, koja obiluje fotografijama sa dobrim idejama. Kada nađete šta vam se dopada, konsultujte se sa svojim najbližima jer će oni verovatno moći da vas zamisle sa različitim verzijama frizure. Ipak, za konačan izbor konsultujte i odabranog frizera.

Odaberite iskusnog frizera

 

Interesantno je da se mnogi frizeri drže podalje od svečanih frizura jer su zahtevne i traže dobro poznavanje kose i tehnika rada. To znači da nije lako naći dobrog frizera, koji će napraviti baš ono što vi želite. I još jedna bitna stvar, dobrog frizera morate zakazati na vreme jer su im često termini vikendom ugovoreni i po mesec dana unapred.

Najbolje je da vas frizer već poznaje, odnosno da je već radio sa vašom kosom. Ukoliko to nije slučaj, a i ako jeste, osigurajte kvalitet frizure probom.

Na taj način možete eliminisati prisutan strah da vam željena frizura neće dobro ispasti ili neće dobro stajati. I što je najbitnije, ostaće vam vremena da se odlučite za neku drugu frizuru.

Prilikom dolaska kod frizera ponesite sa sobom fotografije sa željenim frizurama, koje ste pronašli na internetu i fotografiju venčanice.

Dobar frizer će iz tih fotografija izvući ono najbolje i ono što je primenjivo uz vaše lice i venčanicu.

Priprema kose za frizuru

Prilikom ugovaranja termina za frizuru za venčanje pitajte izabranog frizera šta vam preporučuje da uradite sa kosom pre svadbe. Najčešće će njihov odgovor biti da kosa treba da bude zdrava i sveže ošišana, bez ispucalih ili suvih krajeva koji upadaju u oči na svečanoj frizuri. Mnogi frizeri savetuju profesionalne tretmane regeneracije kose, naročito za farbanu ili blajhanu kosu, kako bi delovala zdravije.

Ukoliko se mlada inače farba, neizostavno je farbanje izrastka sa osvežavanjem boje na celoj dužini kose. Frizeri uglavnom savetuju da buduće mlade kosu operu dan ili veče pre venčanja kako bi se kosa malo slegla i bila lakša za oblikovanje.

Podignuta kosa

Pundje za svadbuVisoko podignuta kosa, koja spontano pada je bila posebno popularna devedesetih godina, ali je u nekim varijantama i danas česta. U odnosu na punđu, pramenovi kose ovde imaju nepravilan, često asimetričan tok. Najčešće se izabere jedna strana na kojoj se uvojci spontano pružaju prema vratu i venčanici. Kosa se obično pričvršćije sa dosta malih gumica i ukosnica, koje se po boji uklapaju sa kosom i slabo vide.

Alternativno, koriste se šnalice sa biserčićima koji ostaju vidljivi. Ovakva frizura je vrlo zahvalna jer bez problema traje ceo dan. Podignuta kosa na mladi otkriva vrat i ramena te je pogodna za venčanice sa većim dekolteom i golim ramenima.

Najlepše punđe

Punđe su svakako najpopularnije frizure za venčanje. Mnogi smatraju da je punđa jedina svečana frizura primerena venčanju. Klasična podignuta punđa nikada ne izlazi iz mode, ona je prosto klasik u stilizovanju kose. Žena sa punđom deluje elegantno i ženstvenije nego sa bilo kojom drugom frizurom.

Pundja za svadbu podignuta

Punđe mogu biti niske, koje su poslednjih godina najpopularnije, visoke, sa pletenicama, opuštene sa slobodnim uvojcima i sa loknama. Niske punđe su najtraženije jer ostavljaju utisak nekih davno prohujalih vremena i romantičnih frizura. Punđe su pogodne za kombinovanje sa specijalnim šnalama, ukosnicam i ukrasima u vidu grančica sa cirkonima.

Da bi punđa na venčanju bila pun pogodak kombinujte je sa neizostavnim belim mrežicama ala 20-e godine XX veka.

Moderne pletenice

Pletenice su se vratile na velika vrata u frizerske salone širom sveta. Šarmantne su i deluju mladalački. Mogu da se kombinuju na jako veliki broj načina sa punđama i loknama. Posebno je atraktivna velika opuštena pletenica od cele kose, u koju su upleteni cvetići i veze sa cirkonima.

Pletenice za svadbu

Ovakva pletenica kao frizura za venčanje osvojiće svojim šarmom sve prisutne zvanice. Ovakva frizura deluje glamurozno na smeđoj i crnoj kosi, a ide uz jako veliki broj modela venčanica od čipke. Ovakva pletenica može da bude okrenuta i na jednu stranu, što je poseno privlačno ukoliko na venčanici dominira simetrija.

Atraktivne su i frizure sa više manjih pletenica koje se spajaju u jednu veću, kao i jedna uska pletenica koja prati lice celom dužinom, dok ostatak kose ostaje slobodan. Pletenice su vrlo inspirativne kao element frizure za venčanje i mogu se praviti na mnoštvo načina, sa umetnutim belim tkaninama, biserima i cvetićima raznih boja i veličina.

Talasi i lokne

Lokne su uvek popularne, ali se za venčanu frizuru obično prave u nešto izmenjenoj formi. Kosa ostaje pretežno puštena, ali se obično sa jedne strane pokupi ili uplete sa ukrasima za kosu. Proteklih godina je bilo vrlo popularno da se gornjem delu napravi mini vazdušasta punđa od lokni, dok ostatak lokni slobodno pada.

Talasi i lokne frizure

Uz atraktivne talase na dugoj kosi odlično pristaje bogata tiara, ali i različiti venčići od cirkona, bisera ili prirodnog cveća. U odnosu na lokne, na talasima se ne primećuje naročito ako se pod težinom ispravljaju tokom proslave, tako da su u neku ruku praktičniji.

No, mnoge dame će uvek pre izabrati standardne lokne jer se tako lepše osećaju. Jednostavno lokne su im odavno vrlo privlačne. I lokne i talasi uglavnom podrazumevaju popriličnu količinu laka za kosu, naročito na dužoj i težoj kosi, kako bi ostale lepe što duže.

Ukoliko se odlučite za lokne za svoju frizuru za svadbu, budite disciplinovani tokom svadbe i nemojte ih gnjaviti rukama kako se ne bi ispravile ili izvitoperile.

Frizure za venčanje u boho stilu

Frizure za venčanje u boho stilu odaju utisak velike lične slobode osobe koja ih nosi zbog slobodnih uvojaka i spontanog vezivanja i podizanja kose. Za podizanje kose se uglavnom koriste obične šnalice i ukosnice pre nego elegantne i glamurozne šnale i češljići.

Obične plastične šarene perlice ili duge ogrlice od takvih perlica, takođe mogu naći odličnu primenu u kreiranju frizure. Boho stil deluje jednostavno, ali ume biti vrlo zahtevan za manje iskusne frizere. Venčići od cveća su neizostavan detalj ukoliko ste se odlučili za stajling u boho ili hipi stilu.

Frizure za svadbe

Venčiće možete napaviti sami tako što ćete na malo deblji konac ili silikonsku nit nanizati cvetove koje ste izabrali, a frizer će ga pričvrstiti uz pomoć ukosnica. Gotove venčiće od sintetičkih materijala možete naći u bolje opremljenim prodavnicama sa nakitom i salonima venčanica.

Ukoliko vam ništa od ponuđenog nije interesantno, potražite gotove venčiće za kosu na internetu i naručite da vam stignu na kućnu adresu.

Nemojte zaboraviti da izborom frizure kreirate i veoma važnu uspomenu na svoj izgled na venčanju. Godinama kasnije će vam biti veoma drago ili žao kada gledate fotografije sa venčanja, što ste se odlučili baš za određenu frizuru ili frizera. Slično kao i sa salom za svadbu, dobra odluka vas čini ponosnom i srećnom.

Dakle, nama ženama je frizura previše bitna stvar da bi njenom izboru prišle olako i usput.

Ukoliko još uvek niste našli mesto za proslavu svog najlepšeg dana posetite Vilu Anđela, koja se
nalazi u mirnom delu Borče. Termin posete možete zakazati na telefon: 062/40-20-20.