Romantične ljubavne pesme za svadbu

Bez obzira da li ćete imati elegantno i glamurozno ili više boemsko i opušteno venčanje, postoji jedna stvar koja će vam definitivno upotpuniti i oplemeniti ceremoniju – a to su romantične pesme za svadbu. Tako će se većina složiti sa tim da su romantične ljubavne pesme najlepše za svadbu. Medjutim, to ne mora uvek i na svakom venčanju da bude tako.

Znamo svi koliko je muzika važna i koliko može da oplemeni neki događaj, pa tako isto i vašu svadbu. Ona će izmamiti sve one pozitivne emocije i učiniti da se osećate, kako vi tako i vaši gosti – na pravom ljubavnom prazniku. Jer, postoji li išta romantičnije od venčanja? I može li išta dočarati romantiku kao što to može pesma?

Naravno, sve ove melodije se mogu razlikovati, pre svega shodno ukusu mladenaca, ali ono što je najvažnije i najupečatljivije – jeste pesma za prvi svadbeni ples. Pa, zgodno bi bilo da bude romantična!

Pesma za prvi ples mladenaca

Pesma za prvi ples je veoma važna. To mora biti neka pesma koja opisuje ljubav vas i vašeg budućeg supružnika. To može biti pesma koja je možda bila na radiju kada ste se upoznali, kada ste počeli da se zabavljate ili pesma koju jednostavno oboje volite i za koju želite da bude na vašem venčanju. Najvažnije je da to bude zajednička pesma, pesma koja opisuje vašu ljubav i zajedništvo i koja će slaviti ljubav.

Brze i vesele pesme za svadbu

Ali zapamtite, ljubavne pesme nisu i ne moraju uvek biti spore. Svi mi moramo priznati da romantične ljubavne pesme često mogu da zvuče manje ili više tužno. Možda su vaše omiljene pesme baš nešto drugačije, originalno, brzo i pozitivno.

Na kraju krajeva, to je vaše venčanje, vaša svadba, vaša odluka i to su vaše pesme. Ako volite brzo, slobodno odaberite brze i vesele pesme. Mnogi će se složiti sa vama i reći da su brze i vesele pesme upravo najlepše pesme za svadbu.

Klasična muzika na svadbi

Sada vam je već jasno da na vašoj svadbi može biti zastupljena i klasična muzika (ne zaboravimo klasični Svadbeni marš, na primer, kada mladenci ulaze u prostoriju u kojoj će se održati venčanje ili kada ulaze u salu gde će se održati svadbeni ručak). Klasična muzika na svadbi je možda najprikladnija za ceremoniju unošenja torte u svadbenu salu. Zato obavezno razmotrite takvu varijantu, jer to je ono što zaista ovaj čin uzgiže na visok nivo.

Najlepše pesme za svadbu su vaš lični izbor

Dakle, kada je u pitanju prvi ples slobodno odaberite bilo koji žanr: starogradska, dobar pop hit, balada ili možda neka baš narodna, etno pesma. Samo neka je to ona vaša najlepša. Ovde ne treba da ugađate gostima, već isključivo sebi i svom partneru.

S druge strane, kada je u pitanju muzički repertoar za svadbu, tu opet morate biti fleksibilni – nije poenta da se na svadbi sluša samo ona muzika koja se samo vama sviđa, već koja treba da bude dopadljiva većini gostiju. Jasno je da ne možete svima da ugodite, i da se muzički ukusi široko razlikuju – pa da ne zaboravimo da su na svadbi obično prisutni i mlađa i starija populacija – pa svako svoj ukus ima.

Zato muzički reprtoar mora biti šarenolik, što bi ljudi rekli za svakog po nešto. Samo ćete na taj način biti sigurni da ste svakome mogli da pružite barem delić onoga što mu priređuje zabavu. Ne zaboravite da, koji god da je muzički žanr u pitanju, svaki od njih u sebi ima svoje najlepše pesme, vaše je da ih odaberete, a ne da prihvatate sve što postoji.

Pružite zabavu svima

Svadba je ipak tu da uveseli i goste osim mladenaca, tako da tu morate biti oprezni i nesebični, kada su u pitanju pesme za svadbu.

Ima dosta hitova koji će dovesti atmosferu do usijanja i pružiti nezaboravnu zabavu vašim gostima. Nemojte da ih propustite. Ako ne možete svih da se setite, zatražite od muzičara benda da vam daju predlog popularnih hitova koji podižu raspoloženje. Dobri muzičari to veoma dobro znaju, a tu su da vam pomognu.

Naravno, sve se vrti oko muzičkog ukusa i onoga što vaš izabrani bend za svadbu inače svira. No ipak, postoje i neka nepisana pravila, kojih se i vi možete pridržavati.

Pesme za svadbu imaju svoj tok

Na svadbama se obično kreće sa laganijim pesmama, baladama, koje mogu biti novije ili su to pak neki dobri, stari evergreen hitovi – a kako vaša svečanost odmiče – na scenu stupaju brže pesme koje imaju za cilj da razvesele goste i ''pozovu'' ih na ples. Naravno, ne treba da bežite ni od naše tradicionalne muzike, pa zašto da se tu ne nađe i neko kolo – ipak je veoma lepo ispoštovati i te stare dobre običaje, i tako sačuvati duh tradicije i predaka. Ne zaboravite da je svadba svakako već sama po sebi tradicionalni čin, a ne novotarija.